torsdag 26 mars 2009

Vikten av tätortsnära skog

Den här länken hamnade i min brevlåda i går kväll. Den ska jag vidarebefordra till Lennartsson.
Och er...

Vi visste det redan men det är trevligt att se det nerskrivet...

http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/skog/tatortsnara-skog/

Yvonne Thoor

1 kommentar:

  1. Vidarebefordra? Det är meningslöst att försöka föra dialog med den av inhyrda turismkonsulters powerpointbilder och bjudmiddagar förbländade lilla undersköterskan i kommunhuset. Hon och de andra där har helt uppenbart redan bestämt sig, allt annat är skådespel.

    För bok över kommunens felhantering av ärendet, notera all korruption och jäv (spara t ex ned allt som hönset som påstås företräda befolkningen har skrivit på sin blogg, även den på kommunens hemsida), förbered polisanmälan mot MBN:s olika brott mot PBL ifall planerna godkänns, osv.

    Kort sagt, kommunen styrs av naiva idioter som med säkerhet kommer att falla för Holiday Club-koncernens löjliga bondfångeri. Se på Västervik. Var det 7 miljoner om året som de lyckades skinna Vvik-skattebetalarna på? Men nu är Västervik "satt på kartan" som det hette, med en tom golfbana, ett tomt hotell, ett tomt "äventyrsbad" och en tom "multihall". Ingen turist hade ju hört talas om den lilla kustidyllen tidigare...

    Satsa istället på överklaganden till högre och mer kunniga instanser.

    Under tiden kan ni på bloggen publicera de till kommunen inkomna och diarieförda yttrandena från alla berörda parter. Alla dokument om förstörelseplanerna av Ekerum, Karl XIs ridstig, Halltorps hage och Rällaskogen som kommunen hade på sin hemsida försvann därifrån. Inget negativt, såsom samtliga yttranden, har nånsin lagts ut. Endast Holiday Clubs röst har nått ut till allmänheten. Apropå Holiday Clubs röst så blir det lätt tragikomiskt när KOMMUNEN under rubriken "kommunen svarar" (ja, kommunen, de som skall företräda dig och mig, inte den utländska exploatören) i dessa opublicerade dokument "svarar" på och argumenterar mot(!) yttrandena.

    Totalt vansinne.

    (Tack för bloggen och engagemanget!)

    SvaraRadera