fredag 13 maj 2011

På Ölands dag, den 12 maj, åkte vi till Länsstyrelsen

Först ett ord om den 12 maj. Jo, det var det var den 12 maj år 1801 - d v s för på dagen 210 år sedan - som den kungliga djurgårdsinrättningen på Öland avskaffades. En lämplig dag för att markera att det är vi, Rällaskogens vänner, som för majoritetens talan angående Rällaskogens bevarande. Vi överlämnade en 10 cm. tjock lunta med samtliga yttranden och namnlistor som inkommits i samband med samråd och utställning under 2009 och 2010. Här ser ni vår kassör som just överräckt dokumenten:


Följande text bifogades:

Till Länsstyrelsen i Kalmar län.
Detta överlämnande av samtliga yttranden och namnlistor som avgivits och samlats under planprocessen av fördjupad översiktsplan Rälla - Stora Rör & Ekerum är en manifestation och protest mot den missaktning av folkviljan som visats av Borgholms kommun i föreliggande ärende.
Rällaskogens Vänner anser att det är av yttersta vikt att Länsstyrelsen tar del av alla de yttranden som lämnats in till Borgholms kommun angående den fördjupade översiktsplanen, Rälla-Stora Rör och Ekerum, i sin helhet, och inte bara som ett sammandrag från kommunens tjänstemän.

Senaste besöket från Borgholm fick länsstyrelsen från följande trupp: Kommunchefen, Kommunalrådet, Miljö- och Byggchefen, VDn för Ekerum Golf & Resort (som överräckte en namnlista från 50-60 personer som var positiva till exploatering av Rällaskogen för golfnära boende.)


Inlägg från Stefan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar