onsdag 25 april 2012

Samrådsmöte i Rälla skola beträffande Järnnian

 Hej,
idag har RV en första träff  för att "brainstorma" fram ett samrådsyttrande. Därtill har det bildmaterial som jag presenterade vid (det klent besökta) samrådsmötet i Rälla skola ställts ut på nätet.
Som ni kan se i nedanstående kungörelse har alla — som har "väsentligt intresse av förslaget" — rätt att skriva samrådsyttranden. Jag vet, motivationen i denna "spel-för-galleriet-processen" är hårt ansatt. MEN det ingår i exploateringsivrarnas "utnötningsstrategi " och "inte-vilja-veta-taktik" där motståndskraften skall söndermalas till stoft.


Som ett ord på vägen:


F.d. ärkebiskopen K G Hammar föreläste i februari 2010 i Algutsrum. I slutet av Ölandsbladets rapportering kom en sats som fick mej att lystra:

"Av sig själva kommer Politikerna inte att kunna föra världen närmare fred och förnuft. Om något positivt skall hända, så skall det ske i det lilla formatet och som en mängd enskilda initiativ, som liksom fogar sig samman till en tvingande mosaik. — Politikerna är en avspegling av vad vi tvingar dem till. Tvingar vi dem inte, så sker heller ingenting!" 

Om vi byter ut "det lilla formatet" och "en mängd enskilda initiativ" samt "fogar sig samman" mot "samrådsyttranden, läsarbrev m.m. " och "Rällaskogens vänner" så är vi på rätt väg! Hitintills har "dom" inte lyssnat, men vår kraft ligger i "massan" och uthålligheten. Dom enskilda initiativen får inte bryta av!
Dom som nu bekvämar sej på sofflocket och säjer "vad va det ja sa, det tjänar ingenting till" arbetar MED dom styrande och MOT "det lilla formatet och dom enskilda initiativen"!!!! Det finns ett fint ord för denna förkastliga egenskap: defaitism. Och den är inget att hänga på bröstet och skryta med.
Defaitism: modlöshet, brist på motståndsvilja, lust att ge upp, uppgivelseanda, resignation, ovilja att kämpa, självuppgivelse, undfallenhet.
Mitt förslag: satsa på Hammar-metoden! Det är vi skyldiga oss själva, Rällaskogen och alla våra medkämpar! Tillsammans är vi starka!


Inlägg från Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar