söndag 31 januari 2010

Ännu en insändare med anledning av kommunstyrelsens beslut ang. översiktsplanen Rälla - Stora Rör

Demokrati?

Efter att ha suttit med i samrådsgruppen under hela förarbetet med den fördjupade översiktsplanen för Rälla - Stora Rör är det med stor förvåning och vånda jag nu följer de politiska viljorna gällande Rällaskogen och dess utveckling eller avveckling?
Under de möten där frågan om Rällaskogen kom upp fanns inte någon i hela samrådsgruppen som biföll byggnation i de områden där det nu är skog. Istället framkom starka kommentarer om raka motsatsen.
Jag har även närvarat vid de flesta mötena gällande den fördjupade översiktsplanen för Rälla - Stora Rör och inte på något möte har någon mötesdeltagare (läs icke politiker) uttalat sig positivt till byggnation i nuvarande Rälla skogen, vad jag kan komma ihåg. Vad kan de beslutande politikerna se som vi "vanliga" människor inte kan se?
Inte under något möte eller någon samling har någon kunnat ge en kalkyl på hur många året runt jobb på sikt denna skövling av ett av Ölands bästa strövområden kan ge, inte heller har någon kunnat tala om hur vanliga människor med barn som skall gå i Rälla skolan ska ha råd att kunna köpa de tomter och hus man planerar att bygga. Självklart är det inte bofasta Ölänningar med barn som är målgruppen för de byggnationer av tomter man ska bygga i Rällaskogen, det är folk med pengar som möjligtvis kan flytta hit när de blir pensionärer och som redan har betalat in sin skatt någon annanstans...
Personligen förstår jag inte vad vinsten varken för oss som bor i området eller för Borgholm som kommun blir av att inkräkta med byggnation inom ett av Ölands finaste strövområden!
Om någon kan visa på en vinst för samhället eller för våra barn och barnbarn som förlorar en fantastisk del av Ölands natur om detta vansinne får fortsätta, så är det dags att göra det nu så att alla vi som vill ha skogen orörd förstår varför!

Ola Bergman
Rälla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar