söndag 31 januari 2010

KS protokoll ger reaktioner...

Så har vi då fått svart på vitt att Ni i Kommunstyrelsen samt Landshövdingen bryr sig ringa om, vare sig beskyddandet av den unika miljön i Rällaskogen, eller allmänhetens synpunkter. Ej heller bryr Ni Er om biotopiskt skyddade områden, strandskyddslagen, ökade utsläpp och bullernivåer.
Nej, det är bara pengar som gäller!
Ni påstar att Ni anser "det som miljömässigt mycket angeläget att redan befintliga fritidsfastigheter i området ansluts till det kommunala avloppsnätet" (omrade 12), detta måste betraktas som ren Grönköpingspolitik (utan humor!). Oss veterligen har inga representanter för de befintliga fastigheterna begärt att få bli anslutna till det kommunala VA-nätet.
Ni försöker att slå blå dunster i ögonen på allmänheten genom att hävda att det är enbart för att hjälpa redan befintlig bebyggelse som Ni gett tillstånd till en s.k. "mindre utbyggnad av område 12" - och därmed skövla ett biotopiskt skyddat område.
Det är intressant att kunna konstatera att Borgholms Kommunstyrelse domineras av representanter for Centerpartiet. Ett parti som en gång i tiden värnade om djur och natur.

Marianne Nilson/Ulf Aschan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar