fredag 22 januari 2010

Insändare med anledning av kommunstyrelsens beslut ang. översiktsplanen Rälla - Stora Rör

ALLIANSFöRSLAG BANTAR UTBYGGNAD I RÄLLA-SKOGEN.

Denna rubrik inger en viss optimism. Men läser man vidare är det ju, tyvärr kolossalt lite som bantats.
"Vi har tagit stor hänsyn till allmänhetens synpunkter", menar Lisbeth Lennartsson genom att stryka tre tilltänkta områden samt minska ett fjärde. Betraktar man emellertid en karta inser man ju snart att det inte var mycket till eftergifter!! Låt oss titta pa område 12 som då minskats något. Samma skada kommer ju att ske vare sig det bliver något mindre eller ej. Det är ett biotopiskt skyddat område som måste dikas ut, delar av skogen skövlas, vägar dragas och ett kommunalt VA-system installeras. Till vilket existerande system skall det kopplas? Den befintliga bebyggelsen är inte uppkopplad till något kommunalt VA-system. Och vill inte bli det heller. Detta trots att Lisbeth Lennartsson så sent som i December i ett mejl till Henrik Nordström säger :" ..var vi från kommunledningens sida mycket tydliga med att vi var tveksamma till område 12 pga höga naturvärden". Dessutom bryter det planerade bygget
mot strandskyddslagen!
Nej, det är nog så att det är Ekerum som styr och ställer (påhejade av landshövding Sven Lindgren).
Herr Sahlberg från Ekerum har ju klart och tydligt deklarerat att de fritidshus de ämnar bygga på område nummer 12 skall finansiera andra byggnadsplaner.
Det yras mycket om hur många arbetstillfällen som skapas men, de är ju endast tillfälliga och, får man utgå ifrån att delar ej rekryteras lokalt. När väl detta "projekt" är klart är det ytterst tveksamt om det har ökat elevantalet i skolan, fler fasta arbeten skapats, en vänligare miljö åstadkommits. Snarare kommer vi att uppleva ett ökat utsläpp av avgaser, en betydligt högre bullernivå. En ökad tillströmmning av golfare kommer inte öka några arbetstillfällen ej heller ge skolan fler elever.

Ulf Aschan/Marianne Nilson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar