tisdag 26 maj 2009

Samrådsmötet 25 maj

Så har då samrådsmötet gått av stapeln. Där var gott om upprörda människor. Många visste redan när de kom vad de tyckte och en del blev förskräckta när de insåg hur landet låg till.
Vad jag kunde utläsa av stämningen så var det väldigt många, för att inte säga de allra flesta, som var negativt inställda till byggnationen längs Rälla Strandväg och längs kusten i skogen. På så vis handlade det mesta om detta och de andra delarna av planerna hamnade i skymundan.
Någon höjde sin röst att vi behöver byggnationen nere vid kusten för att locka hit folk och få in skattepengar och fler barn till skolan. Tyvärr tycker jag inte att den personen har gjort sin "hemläxa" eftersom vi som är negativa till byggnationen vid det här laget är väl medvetna om att dessa områden uteslutande är till för fritidshus och andelslägenheter. Den typen av byggnation är vad jag förstår den enda som kan ges dispens från dagens strandskydd på 300 meter.
Nu får vi inte glömma att se till de positiva delarna av planförslaget och lämna kommentarer och synpunkter även på dessa. Många par ögon ser som bekant bättre än ett fåtal och när man jobbar med något så blir man snabbt "hemmablind" och detta lär gälla även för de tjänstemän och de politiker som varit inblandade i processen. Därför vill jag uppmana alla att ta sig tid att se över även de delar man direkt känner sig positiv till! Kanske hittar man lösningar på trafikmatningar eller annat som de som arbetat med planen inte har tänkt på.
I övrigt är det givetvis viktigt att alla som vill ha kvar Rällaskogen obebyggd tar aktiv del i det fortsatta arbetet och hör av sig till kommunen och delger dem sina åsikter.
En annan sak vi bör tänka på är att inte "skjuta budbärarna". Visserligen är det tjänstemännen som tagit fram planen och övriga handlingar, men vi får inte glömma vilka som gett dem uppdraget och vilka som faktiskt sätter ramarna!

Läs handlingarna och begrunda dem noga - det är vår framtida närmiljö som står på spel!

Yvonne Thoor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar