torsdag 2 juli 2009

Stoppad av Lisbeth

Följande kommentar lämnades till Lisbeths inlägg "Bra möte på Ekerum i går kväll" på hennes blogg av "Stefan" men den har hon inte publicerat:

Det är förskräckligt att se hur enögt och trångsynt du agerar. Du skriver att du har alltid gillat att lära något nytt. Hur vore det med en kurs om skogens betydelse för det globala klimatet? Din "information" från Ekerumsträffen innehåller +-0 fakta. Du skriver som en PR-lady för Eklöfs, förskönar, avdramatiserar och lovordar deras engagement för kultur och natur!!! Och engagerade medborgare som är bestörta OCH berörda av de planerade exploateringarna avfärdar du med orden "grava misstolkningar"! Eklöfs vill bygga hus mitt i Rällaskogen! Till husen måste vägar byggas! Hur kan detta misstolkas? Och de frågor som haglar över dej undviker du: hur många arbetsplatser till ölänningar, över vilken tid och av vilket slag? Finns det intressenter för permanentboende i skogen? (För endast permanentboende betalar skatt i Borgholm och skickar ev. barn till Rälla
skola.) Finns det bostadskö i Rälla? Och om det skulle finnas ett intresse från pendlare till Kalmar att bosätta sej i Rällaområdet, varför är då inte ett enda hus i Litorinabyn sålda? När morötterna jobb, skola, ICA, bensinmack, skattepengar m.m. ständigt sätts i spel av er för att locka fram förståelse för era handlingar, vore en seriös framtidsanalys på sin plats, något som helt saknas i denna s.k. "fördjupningsdebatt".


Stefan

3 kommentarer:

  1. Litorinabyn å ena sidan. Det glöms i ett navs bort att Ekerum camping sålt av närmare ett 30 tal stugor till privatpersoner under våren. Vilket visar att det finns ett intresse att bosätta sig i Rällaområdet om ändock på fritidshusbasis

    SvaraRadera
  2. Det är nog många som vill ha fritidshus i området. Jag har pratat med många av dem som redan har köpt fritidshus här och anledningen till att många av dem valde just Rälla med omnejd är ju skogen. Så är det ju även för många av oss som bosatt sig här permanent.
    På grund av just detta ser vi det som oerhört viktigt att få behålla skogen! Byggnationen som planeras nere i skogen är ju fritidshus och kommer alltså inte att bidra med skolbarn till skolan, nya "skattekronor" till kommunen och det är nog tveksamt om de skapar så många jobb i området heller.

    Yvonne Thoor

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym!

    det är säkert glädjande för Ekerums Camping att dom sålt några av dom eländiga barackerna som sannerligen inte är en fröjd för ögat och där man trampar varandra på tårna och tittar in i grannens kylskåp när man förgäves söker den lovade havsutsikten. När bron byggdes befarade man om Ölands framtid som naturparadis och myntade slogan "Älska Öland varsamt". Det har vi verkligen glömt. Nu härskar kommers och tingeltangel. Resultat: Bilköer, larm, luftföroreningar, vattningsförbud, kanalisationsproblem, vattenförsmutsning, algblommning. Människan lever över sina förhållanden, naturen överbelastas och slår tillbaka. Pessimist? Realist?

    SvaraRadera