tisdag 16 juni 2009

Antalet anställda på Ekerum

Jag har ställt ett antal frågor till Ekerums VD Martin Sahlberg och nedan följer både frågor och svar:

"(Y:) Hur många av de 150 årsarbetena beräknar ni blir åretrunt-jobb? Det är ju ett väldigt viktigt argument för oss som vill ha hit fler åretruntboende. En delårsanställning lockar ju kanske inte så många att flytta hit permanent.
(M:) Det är svårt att säga men jag räknar med att inom fastiget, dvs vaktmästeri och trädgårdsarbete, kan det röra sig om 2-3 fasta, inom bokning/reception 1-2 fasta. Detta är med fortsatt drift 7-8 mån per år. Lyckas vi förlänga säsongen i o m inflyttning så kommer det självklart bli fler permanenta jobb, t.ex. i restaurangen, städet o reception. Då pratar vi säkerligen om ett 15-tal nya permanenta jobb.
När det gäller deltidsjobb så är jag av en annan uppfattning. Jag är övertygad om att flera är intresserade av deltidsjobb. Om inte så var fallet hade många flyttat från Öland då många bofasta har deltidsjobb.

(Y:) De 11 som är åretrunt-anställda idag, arbetar de enbart på Ekerum eller är t.ex din egen tjänst inberäknad här? Om jag har förstått det hela rätt så arbetar du en stor del av året i Åre. Om så är fallet – är det fler som har en sån anställning som du?
(M:) Det är bara jag som bor i Åre men jobbar heltid med Ekerum. Alla andra bor på Öland eller i regionen, t.ex. Kalmar.

(Y:) Lisbeth ställde följande fråga till Ulf: ”Är det inte så att man får en straffavgift om man inte nyttjar sin vecka man köpt av Holliday Club där man köpt veckan?” På detta svarade Ulf ja, men är det verkligen så?
Jag har fått beskedet att man kan köpa ”weeks” eller ”points”, beroende om man tror att man oftast kommer att nyttja sin vecka på plats eller främst vill nyttja sina ”points” på annan ort, men ingen har nämnt någon straffavgift. Kan du räta ut frågetecknen?
(M:) När ställdes den frågan? Hörde inte den och tror inte Ulf svarade så. Det finns inget straff för att inte nyttja sin vecka men onyttjad vecka hyrs alltid ut. 1 år innan din vecka måste du meddela om du vill byta ut veckan, hyra ut eller bo själv. Notera att det rör sig idag om 12 lägenheter som vi har detta system i och vi har inte tagit beslut om vi skall ha detta system på nya byggnationerna. Vi har högre beläggning i ägda lägenheter än i våra egna. Vi når en internationell marknad vilket borde vara intressant för din verksamhet. Fler möjliga köpare."

Jag har följdfrågor på detta, men det är inte klart ännu. Fortsättning följer... Det känns som om de frågetecken som Lisbeth Lennartsson har skapat börjar rätas ut, men tyvärr för Ekerum så hjälper det inte - åsikterna om byggnation i skogen är fortfarande negativa!
Men givetvis är det positivt om resten av byggnationen kan generera jobb i området. Hel- eller deltid!

Yvonne Thoor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar